Omgeving

De Villa Die Gans bevindt zich aan de rand van het kleine en rustige dorpje Elsenborn.
Elsenborn is een klein dorp in de gemeente Bütgenbach, in de buurt van het natuurpark Hoge Venen.
Deze streek is rijk aan sportieve, culturele en toeristische activiteiten.
Bij de dorpskerk is een grote openbare speelplaats ingericht.

Watersporten zijn toegestaan op het meer van Bütgenbach, dat op 2 km van de villa ligt. Het meer biedt vele mogelijkheden voor activiteiten: fietsen of wandelen (met kinderwagen), het openbare strand van Berg of het privéstrand van Worriken met waterspelen, waterfietsen en fijn zand.

In Bütgenbach vindt u ook het “Info-Tourism Oostkantons”-kantoor, een speeltuin, een Vita-baan, een minigolfbaan, een overdekt zwembad en vele mogelijkheden voor sport- en avontuuractiviteiten, twee supermarkten (Carrefour Market en Aldi), evenals verschillende restaurants (traditionele, lokale, gastronomische, Chinese en Italiaanse gerechten).

In Herzebösch, Bütgenbach, Weywertz, Signal de Botrange (het hoogste punt van België), Baraque Michel of Ovifat kunt u rodelen, langlaufen of skiën (alleen in Ovifat). Er zijn bewegwijzerde routes in de omliggende bossen om te fietsen en te skiën. Het is mogelijk om ski’s of fietsen te huren in de omgeving.

Voor uw culturele activiteiten raden wij u een bezoek aan het kasteel van Reinhardstein aan de oever van het meer van Robertville of aan de vele musea in de steden Monschau, Saint-Vith, Malmedy, Stavelot en Spa aan. U kunt de lokale producten proeven op de kerstmarkten in de winter of op de Provençaalse markten in de zomer.

Het circuit van Spa-Francorchamps biedt u de mogelijkheid om motorsport te beoefenen volgens de jaarlijkse circuitkalender.

Meer informatie en ideeën voor activiteiten zijn ook beschikbaar op onze Facebook-pagina of kunnen u telefonisch of bij aankomst in het vakantiehuis overhandigd worden.

Schuiven naar boven