De Villa bevindt zich aan de rand van het uiterst kalme dorpje Elsenborn, waar u een kruidenierswinkel en een bakker vindt. Elsenborn is een klein dorpje van de gemeente Bütgenbach, dichtbij het Natuurpark van de Hoge Venen. Deze streek biedt tal van sportieve, culturele en toeristische activiteiten.

U kunt luchtvaartsporten doen in Elsenborn. Watersporten zijn toegestaan op het meer van Bütgenbach, dat zich op 5 km van de villa bevindt. U vindt er ook een supermarkt, heel wat restaurants, een minigolf, een overdekt zwembad en talrijke mogelijkheden voor sportieve of avontuurlijke activiteiten.

In Bütgenbach, in Weywertz, aan de Baraque Michel of in Ovifat kunt u helemaal opgaan in het leuke van langlauf of Alpijnse ski. In de naburige bossen zijn parcours bewegwijzerd voor fiets- of skitochten. U kunt ski’s of fietsen huren in de omgeving.

Als culturele activiteiten stellen we u een bezoek voor aan het kasteel van Reinhardstein of aan de talrijke musea in Malmedy, Stavelot en Spa. Geniet in de winter van de Kerstmarkten en proef in de zomer de Provençaalse marktproducten.

Het racecircuit van Spa-Francorchamps biedt u de mogelijkheid autosporten te beoefenen, afhankelijk van de jaarlijkse planning van het circuit.

Indien gewenst kunnen we u extra informatie en activiteitenideeën geven, telefonisch of bij uw aankomst in de ‘Villa Die Gans’.

www.hautes-fagnes-eifel.be
www.eastbelgium.com
www.francofolies.be
www.spa-francorchamps.be
www.butgenbach.info
www.thegreenhouse.be
www.coobike.be